Gratis levering voor elke bestelling!

150 jaar geschiedenis die je nooit verwacht had…

Baanbrekende uitvinders

In 1862, in het hart van de lichtstad Parijs, besloten de schoonbroers, ondernemers en visionairs Armand Roger en Charles Gallet, om het merk Roger&Gallet op te richten.

Roger&Gallet heeft honderden cosmetische producten op de markt gebracht : zepen met verschillende kenmerken (superfijn, extrafijn), verzorging voor tanden en mond, gezichtsverzorgingsproducten zoals amandelpasta's voor de teint, schoonheidsazijnen, make-up producten voor het gezicht (en voor ... de aderen), haarverzorging met haarlotions en de allereerste haargel, genaamd "Tenax", lipverzorging met "Rosat zalf", de voorvader van lippenbalsem, en vele anderen...

"Avant-garde door traditie" was steeds de handtekening van het huis van Roger&Gallet. Met innoverende en luxueuze producten hebben Roger&Gallet een uniek en uitzonderlijk universum van geuren, verzorgingsproducten en parfums gecreëerd.

Eau de Cologne

Aan het eind van de 13e eeuw ontstond "Aqua Mirabilis", een buitengewoon water, dat werd verkregen uit de distillatie van 18 essences die in de Jardins des Simples werden gekweekt. Aqua Mirabilis" was een middel dat kon worden gedronken en op het lichaam kon worden aangebracht. De originele Jean Marie Farina Eau de Cologne is gebaseerd op de formule van "Aqua Mirabilis".

Na verloop van tijd werd dit een lichaamsproduct voor dagelijks gebruik dat werd ingewreven om te ontsmetten toen badkamers nog niet gebruikelijk waren. Tenslotte is dit water, dankzij zijn heerlijke, verfijnde en zeer frisse geur, een parfum geworden.

Zijn iconische fles, de "Emeri fles", wordt nog steeds met de hand verzegeld. Vandaag de dag is de Eau de Cologne nog steeds het iconische en emblematische product van Roger&Gallet. Veel fabrikanten hebben geprobeerd het originele Eau de Cologne na te maken, maar zijn daarin niet geslaagd.

Ronde Zepen

In 1879 creëerde Roger&Gallet de eerste ronde geparfumeerde zeep, die een betere greep mogelijk maakte en geparfumeerd bleef tot het laatste gebruik. De zepen worden nog steeds gemaakt volgende het originele recept en stijl, volgens de "chaudron" methode (ketel), op basis van natuurlijke ingrediënten.Deze methode werd voor het eerst toegepast in 1907 door de meesterzeepmaker Merkien uit Marseille en garandeert een ultrazachte textuur van de zeep.

Ook nu nog worden de vier essentiële fasen van deze technieknog steeds in acht genomen,wat zich vertaalt in 80 uur fabricage voor elk stukje zeep. Authentieke Roger&Gallet zepen worden altijd in hun originele formaat aangeboden (verzegeld met het zegel van het Huis, gewikkeld in zongeplooid zijdepapier, in elegante doosjes), en ze blijven geuren tot het laatste gebruik.

De ronde zeep is geschikt voor alle huidtypes. De ronde zeep wordt nog altijd gemaakt volgens de regels van de kunst.De ronde zeep is ecologisch en economisch: op 100% plantaardige basis, biologisch afbreekbaar en slechts 100g zeep nodig voor honderd douches…

Franse elegantie

Al onze producten worden in Frankrijk gemaakt. Het Huis heeft de wereld veroverd door de "art-de-vivre à la Parisienne" te verspreiden. Al onze geuren zijn gecreëerd door Franse meesterparfumeurs, onze flacons zijn bedacht door grote Franse ontwerpers, en onze dozen zijn versierd met poëtische artistieke illustraties.

1923 "Le Jade" - artistieke samenwerking met René Lalique: revolutionair kunstenaar. René Lalique wordt bewonderd of als excentriek bestempeld en wekt een buitengewone adoratie op, van de Europese hoven tot artistieke en industriële kringen in de hele wereld. Als meester-glasblazer creëert hij kostbare en sublieme parfumflesjes voor Roger&Gallet. Samenwerking met Baccarat, werelds beroemdste kristalontwerper is in de loop der jaren de belichaming geworden van Franse uitmuntendheid.

Leveranciers aan de koninklijke hoven

Al meer dan 150 jaar lang ontwikkelt Roger&Gallet producten, met een bijzondere aandacht voor detail en uitmuntendheid, waardoor wij de officiële leveranciers van alle koninklijke hoven werden.

Jean Marie Farina creëerde voor Napoleon, een absolute fan van Eau de Cologne, een op maat gemaakte fles die hij in zijn laarzen kon schuiven.

1809 : leverancier van Napoleon I, 1809 : leverancier van Napoleon's zuster, Pauline Bonaparte, 1814 : leverancier van de koning van Pruisen, 1826 : officiële leverancier van koning George 4de van Engeland, 1835 : officiële leverancier van Louis Philippe Koning van de Fransen, 1840 : officiële leverancier van H. M. Koningin Victoria, 1841 : officiële leverancier van H.M. Koningin Louise van België (dochter van Koning Louis Philippe), 1864 : leverancier van Napoleon 3e keizer van Frankrijk, 1864 : verlenging van het patent met H. M. Koningin Victoria, 1936 : officiële leverancier van H.M. Koning George 6e van Engeland, Tot 2000 : officiële leverancier van H. M. Koningin Elizabeth 2e van Engeland.

Onze engagementen

Al onze dozen zijn gemaakt in Frankrijk met FSC (Forest Stewardship Council) papier. Het papier en het hout zijn op een milieuvriendelijke en ecologisch verantwoorde manier gewonnen.

De natuur staat centraal in elk product, met tot 95% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Alle producten bevatten 100% gedistilleerde kostbare essences met heilzame eigenschappen die door tijd en wetenschap zijn bewezen. Bodylotions, oliën, crèmes en kostbare lichaamsbalsems: al deze producten van Roger&Gallet combineren doeltreffendheid en plezier met een uiterst zacht resultaat. Ze zijn samengesteld uit 95% natuurlijke ingrediënten, zonder parabenen, siliconen, kleurstoffen of minerale oliën.

Al onze flacons Eaux Parfumées Bienfaisantes zijn gemaakt van 25% gerecycleerd glas.

Gratis levering in België
bij aankoop vanaf 50€
Gratis staaltje
bij elke bestelling
Beveiligde betaling
al onze pagina's zijn gecodeerd
Nieuwsbrief #ROGER&GALLET

Wees als eerste op de hoogte van onze exclusieve aanbiedingen, previews, beautytips en besloten evenementen.

uw e-mailadres :

Copyright © 2021 - Roger&Gallet

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.