-

DE GESCHIEDENIS

Distillator van geluk sinds 1862

Een geparfumeerd mirakel

Het verhaal van Roger&Gallet begint in Italië, in de voetsporen van een jonge Italiaan genaamd Giovanni Paolo Feminis, die in 1693 een miraculeus water uitvond, Acqua Mirabilis, een geneesmiddel op basis van 18 officinale planten die gekweekt werden in een klooster in Firenze, de Tuin der Gelijken. Van dit geneeskrachtige water werd gezegd dat het vele kwalen kon genezen, hetzij door wrijven, hetzij door wassing. De regenererende neroli, de verfrissende lavendel, de ontstekingsremmende citronella, de antiseptische tijm... het wonderrecept heeft de eeuwen en de grenzen overgestoken naar Keulen, waar een zekere Jean Marie Joseph Farina het erfde en er patent op nam: het Eau de Cologne was geboren.

Het Eau de Cologne is geboren

In 1806 verhuisde Jean Marie Farina naar Parijs en stichtte zijn eigen parfumhuis. Hij gebruikte de vooruitgang van de destillatie in die tijd om de formule van Acqua Mirabilis te moderniseren en van Eau de Cologne een parfum te maken. De Eau de Cologne van Jean Marie Farina, geprezen om zijn frisse bergamot- en sinaasappelbloesemgeur, verleidde de koninklijke hoven, waarvoor hij de officiële leverancier werd. Op de huid gaf dit water een nieuw gevoel van frisheid. Zijn muzen zijn Napoleon I, keizerin Eugenie, even zovele persoonlijkheden die hem een internationale faam verzekeren.

De uitvinding van Geluk

In 1862 erfden twee schoonbroers, Armand Roger en Charles Gallet, het kostbare originele Eau de Cologne, dat vele malen was gekopieerd maar nooit was geëvenaard. In Parijs werd de Garnier Opera gebouwd en Zola schreef Au Bonheur des Dames. In deze bruisende sfeer hebben de twee partners het huis Roger&Gallet opgericht en zijn ze nooit gestopt met innoveren, uitvinden en dromen. In hun kielzog kwam een overvloed aan geuren, een wervelwind van parfums en toiletartikelen die elegante vrouwen in verrukking brachten: van zepen tot gezichtsbehandelingen, van make-up tot de eerste lippenbalsems, producten waarbij glimlachen en levensvreugde een tweede natuur zijn voor Roger&Gallet.

Een gewelfd icoon

In 1879 werd de eerste ronde "hartgeurende" zeep gemaakt. Dit was een kleine revolutie in een tijd waarin alleen rechthoekige staven bestonden die moeilijk vast te pakken waren. Maar dat is niet het hele verhaal; gemaakt "in een ketel" volgens een traditionele methode die vandaag nog steeds wordt gebruikt, zijn de zepen van Roger&Gallet geurig tot het laatste gebruik.

Het Geluksadres

Geluk heeft nu een adres. In 1932 verhuisde Roger & Gallet naar de Rue du Faubourg St Honoré en noemde het "La Boutique du Bonheur". Het was een echte sociale ontmoetingsplaats, waar de mensen samenkwamen om de geraffineerde illustraties van kunstenaars als Mucha, Icart of Fabiano te ontdekken.

Fijne dag!

In de jaren 50 begeleidde Roger&Gallet de revolutie van het welzijn. Terwijl de betaalde vakanties in volle gang waren, namen de Fransen er genoegen mee om voor zichzelf te zorgen, en Roger&Gallet toiletartikelen vonden hun weg naar elke badkamer.

Gratis levering in België
bij aankoop vanaf 50€
Gratis staaltje
bij elke bestelling
Beveiligde betaling
al onze pagina's zijn gecodeerd
Nieuwsbrief #ROGER&GALLET

Wees als eerste op de hoogte van onze exclusieve aanbiedingen, previews, beautytips en besloten evenementen.

uw e-mailadres :

Payment methods

Copyright © 2024 - Laboratoire Native

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.