HET MERK

L'Histoire de Roger & Gallet

150 JAAR GESCHIEDENIS DIE U ZAL VERRASSEN…

HP_story_desktop_wip


HET BEGIN VAN EEN GROOT AVONTUUR

pionners_inventors_1
In 1862 besloten Armand Roger en Charles Gallet, schoonbroers, ondernemers en visionairs, Roger & Gallet op te richten in het hart van de lichtstad Parijs.
pionners_inventors_2
Roger & Gallet heeft honderden cosmetische producten bedacht: Zepen met verschillende kenmerken (superfijn, extra fijn), zorg voor tanden en mond, gezichtsbehandelingen (amandelspijs voor de teint, schoonheidsazijn), make-upproducten voor het gezicht, haarverzorging met haarlotions en de allereerste haargel genaamd "Tenax", behandelingen om de lippen te beschermen met "Rosat-zalf", de voorouder van lippenbalsem, en vele anderen...
pionners_inventors_3
"Avant-garde van traditie" was de handtekening van het huis Roger & Gallet. Door middel van innovatieve en luxueuze producten hebben Roger & Gallet een uniek en uitzonderlijk universum van geuren, behandelingen en parfums gecreëerd. Vandaag de dag haalt het merk zijn inspiratie nog steeds uit dit erfgoed.


VAN HET L'AQUA MIRABILIS... NAAR HET EAU DE COLOGNE

eau_de_cologne_1
Aan het einde van de 17e eeuw bracht Roger & Gallet een buitengewoon water genaamd "Aqua Mirabilis", verkregen door de distillatie van 18 geneeskrachtige essences die in de Jardins des Simples werden gekweekt. "Aqua Mirabilis" was een remedie die kon gedronken worden en op het lichaam kon worden aangebracht. Het is uit de formule van "Aqua Mirabilis" dat de originele Jean Marie Farina Eau de Cologne werd geformuleerd.
eau_de_cologne_3
Dit werd na verloop van tijd een lichaamsproduct voor dagelijks gebruik dat op de huid werd gewreven om te desinfecteren daar badkamers nog niet gangbaar waren. Mede dankzij zijn heerlijke, verfijnde en zeer frisse geur, evolueerde dit water in een waar parfum.
Roger_Gallet5232_-_Copie
De iconische fles genaamd "Emeri Flask" wordt nog steeds met de hand verzegeld. Tegenwoordig is Eau de Cologne het iconische en cultproduct van Roger & Gallet. Veel fabrikanten hebben geprobeerd de originele Eau de Cologne te kopiëren, maar zijn hier niet in geslaagd.


RONDE ZEPEN

round_soap_2
In 1879 creëerden Roger & Gallet de eerste ronde -in het hart geparfumeerde- zeep, die een betere grip mogelijk maakte en geurig bleef tot het laatste gebruik. Je kan de zeep nog steeds herkennen aan de originele stijl en ze wordt nog steeds « in de ketel » gemaakt. Het geheime recept van de zeep zit bovendien boordevol ingrediënten van natuurlijke oorsprong. De unieke productiemethode werd voor het eerst werd beschreven in 1907 door de meesterzeepmaker Merkien uit Marseille, en garandeert een ultrazachte zeeptextuur.
Roger_Gallet6614_-_Copie
Vandaag de dag worden de vier essentiële stadia die met deze techniek verbonden zijn nog steeds gerespecteerd. Dat omvat 80 uur fabricage voor elk onderdeel. Authentieke Roger & Gallet-zepen worden altijd gepresenteerd in hun originele formaat (verzegeld met de Maison- zegel, verpakt in zonovergoten tissuepapier en elegante dozen), en ze blijven geurig tot het laatste gebruik.
round_soap_4
De ronde zeep is geschikt voor alle huidtypes en wordt altijd gemaakt volgens de regels van de kunst. De ronde zeep is ecologisch en zuinig: met haar 100% plantaardige basis is ze biologisch afbreekbaar, en je hebt bovendien slechts 100g zeep nodig voor zo’n honderd douchebeurten.


FRANSE ELEGANTIE

french_ellegance_3
Al onze producten zijn gemaakt in Frankrijk. Het huis heeft de wereld veroverd door de Parijse "art-de-vivre" te verspreiden.
french_ellegance_2
Al onze geuren zijn bedacht door Franse meesterparfumeurs, onze flessen zijn uitgevonden door grote Franse ontwerpers en onze dozen zijn versierd met poëtische artistieke illustraties.
french_ellegance_1
1923 "Le Jade" - artistieke samenwerking met René Lalique: revolutionair kunstenaar René Lalique, bewonderd of excentriek genoemd, wekt een buitengewoon enthousiasme op bij Europese hoven in artistieke en industriële kringen over de hele wereld. Als Meester Glasblazer maakt hij kostbare en sublieme parfumflesjes voor Roger & Gallet. Samenwerking met Baccarat, de beroemdste kristalontwikkelaar ter wereld is in de loop van de tijd de belichaming geworden van Franse uitmuntendheid.

HOFLEVERANCIERS

royal_suppliers_2
Al meer dan 150 jaar ontwikkelt Roger & Gallet tijdloze producten, met speciale aandacht voor detail en uitmuntendheid, waardoor we de officiële leveranciers van alle koninklijke hoven werden.
royal_suppliers_4
1809 : leverancier van Napoleon 1e, 1809 : leverancier van de zus van Napoleon, Pauline Bonaparte, 1814 : leverancier van de koning van Pruisen, 1826 : officiële leverancier van koning George 4e van Engeland, 1835 : officiële leverancier van Louis Philippe King of the French, 1840 : officiële leverancier van H. M. Queen Victoria, 1841 : officiële leverancier van H. M. la Reine Louise van België (dochter van koning Louis Philippe), 1864 : leverancier van de 3e keizer van Napoleon van de Fransen, 1864 : verlenging van het patent bij H. M. La Reine Victoria, 1936 : officiële leverancier van H. M. King George 6e van Engeland, Tot 2000 : officiële leverancier van H. M. Queen Elizabeth 2e van Engeland.
Roger_Gallet5157_-_Copie
Jean Marie Farina creëerde een rolvormige fles voor Napoleon, een absolute fan van Eau de Cologne, die hij in zijn laarzen kon laten glijden en mee naar het front nam.

 ENGAGEMENTEN

Roger_Gallet5774_-_Copie
Alle flessen van onze Eaux Parfumés Bienfaisantes zijn gemaakt van 25% gerecycleerd glas.
our_commitments_2
De natuur vormt de basis van elk product, met tot 95% ingrediënten van natuurlijke oorsprong, vele zonder parabenen, siliconen, kleurstoffen, minerale oliën. Alle producten bevatten 100% kostbare gedistilleerde essences met gunstige eigenschappen bewezen door tijd en wetenschap. Al onze bodylotion, kostbare oliën, crèmes en balsems voor het lichaam combineren efficiëntie en plezier met een ongelooflijk zacht resultaat.
Roger_Gallet5649
Al onze dozen worden in Frankrijk gemaakt met FSC-papier (Forest Stewardship Council). Het papier en hout zijn zo gewonnen dat ze het milieu respecteren en ecologisch verantwoord zijn.
Copyright © 2021 - Roger Gallet